15 Mayıs 2022 Pazar

ÇERKEZLERİN KIYMALI YUMURTALI MANTISI (GEDİĞE HALAME)

ÇERKEZlERİN KIYMALI YUMURTALI MANTISI (GEDİĞE HALAME) Malzemeler: 4 su bardağı un (bardak ölçüm 200 ml) 1 su bardağı su 1 adet yumurta Tuz İç malzemesi için gerekli malzemeler: 400 gr kıyma 1 büyük boy kuru soğan Tuz,karabiber 3 adet yumurta Yumurtaları için 5 yemek kaşığı yoğurt suyu Tereyağı ve toz kırmızı biber üstü için Yapılışı: Unun ortası açılır,tuz su eklenerek hamur yağurulur.Su miktarı bir yemek kaşığı daha gerektirebilir.Hamur dinlenirken,kıyma kavrulmaya başlanır ve kuru soğan ilave edilir.Kıyma yağsız ise bir miktar sıvı yağ eklenir.Tuz,kara biber konulur soğumaya bırakılır.Yumurtalar çırpılır,içine yoğurt suyu eklenir.Hamur 2 eşit parçaya bölünür ve mantı yufkası inceliğinde açılır.Büyük boy bir bardak yada bisküvi kalıbıyla yuvarlaklar kesilir.Bir hamur alınır kenarlarına pile yapar gibi katlanır bir çanak oluşturulur.Hamurun ortasına bir tatlı kaşığı iç harç ve bir miktar yumurtadan konularak kenarları sıkıca kapatılır.Bütün mantılar hazırlanınca kaynamış,tuz eklenmiş suda 10 dakika kadar haşlanır.Servis esnasında tereyağı,toz kırmızı biber kavrulur ve mantının üzerine dökülerek servis edilir.Afiyet olsun:)