5 Mayıs 2022 Perşembe

SU BÖREĞİ TARİFİ

SU BÖREĞİ TARİFİ Malzemeler: 7 adet yumurta 7 yemek kaşığı su 4,5 su bardağı un Tuz 250 gr tereyağı 1/2 su bardağı ay çiçek yağı 400 gr tam yağlı beyz peynir Yapılışı: Yumurtalar,su ve tuz çırpılır.Azar azar un ilave edilerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur 12 eşit bezeye bölünür.dinlendirilir.Her beze açılabildiğince ince açılır ve bir sofra bezine dizilir.Büyük bir tencerede bol su kaynatılır ve bir yemek kaşığı tuz ilave edilir.ayrı bir kap içinde soğuk su hazırlanır.Büyük boy fırın tenceresinin alt kısmı tereyağı,sıvı yağ karışımı ile yağlanır.İlk yufka haşlanmadan serilir.Yufkalar teker teker önce bir dakikadan az kaynar suda haşlanır,soğuk suya konularak süzdürülür.Her yufkada aynı işlem yapılır,her katta bol yağ sürülür her dört yufkada peynir eklenerek son yufkaya kadar haşlama işlemi yapılır.Fırın 180 derecede ısıtılır,su böreği 40-45 dakika pişirilir.Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)