17 Mayıs 2022 Salı

ELMALI SWİSS ROLL

ELMALI SWİSS ROLL Malzemeler 600-700 gr soyulmuş küp doğranmış elma 2 yemek kaşığı limon suyu 50 gr toz şeker 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tarçın Kek hamuru için gerekli malzemeler: 5 adet yumurta 80 gr toz şeker bir fiske tuz 1 poşet vanilya 100 gr un 2 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Elmalar küp şeklinde doğranır kararmamaları için limon suyu eklenerek karıştırılır.tavaya toz şeker konularak karamel rengi alana kadar pişirlir ve teryağı eklenir.Elmalar konulur,elmalar suyunu çekene kadar pişirlir,soğumaya bırakılır.Yumurtalar sarılarından ayrılır.Yumurta aklarına bir fiske tuz konularak mikser ile çırpmaya başlanır.Aralıklarla toz şeker,vanilya eklenerek katı bir hal alana kadar 6-7 dakika çırpılır.Yumurta sarıları teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.Unun içine kabartna tozu konularak karıştırılır.U aralıklarla yumurtalara konularak plastik spatula ile karıştırılır.25x38 yaklaşık bu ebatlarda dikdörtgen tepsinin içine pişirme kağıdı srilir.Elmalı harç tepsiye,elmalar tek sıra gelecek şekilde yayılır.Kek hamuru elmaların üstüne yayılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirlir.Fırından çıkartılan kek sıcakken bir pişirme kağıdına elmalar üste gelecek şekilde çıkartılır.Pişirme kağıdı alınır ve rulo yapılır.Tamamen soğuyunca pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun:)