31 Mayıs 2022 Salı

KÜMBET POĞAÇA PATATESLİ

KÜMBET POĞAÇA PATATESLİ Malzemeler: 700 gr un 150 ml süt 150 ml sıvı yağ 150 ml yoğurt 3 adet yumurta birini sarısı üstüne sürülmek için ayrılacak 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Tuz Patatesli harç için: 3 büyük boy haşlanmış patates 4-5 dal ince taze soğan 1/2 demet dereotu Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kırmızı pul biber Yapılışı: Yumurtalar,süt,sıvı yağ ve yoğurt bir kap içinde karıştırılır.Un,kabartma tozu ve tuz eklenerek hamur yoğurulur.Hamur,yumurta büyüklüğündr bezelere bölnerek üstü kapalı dinlendirilir.Haşlanmış patatesler ezilir,içine tuz,baharatlar,ince kıyılmış sogan ve dere otu konularak karıştırılır.Dinlenmiş bezeler,merdane ile yuvarlak açılır,iç harçtan bir yemek kaşığı konulur,hamur bir kenardan ortaya doğru kesilir.Kesilen yerden başlayarak diğer uç kısma kadar sarılır alt kısmı sıkıca kapatılır tepsiye dizilir.Yapım aşaması resimlerde mevcuttur.Bütün poğaçalar hazırlanınca yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt eklenerek poğaçaların üst kısmına sürülür.Bol susam konulan tabakta yuvarlanır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arasında pişirilir.Afiyet olsun:)