25 Ekim 2023 Çarşamba

AĞRI YÖRESİNDEN EKŞİ KURU KAYISILI KELEM DOLMASI (SARMASI)

AĞRI YÖRESİNDEN EKŞİ KURU KAYISILI KELEM DOLMASI (SARMASI) Malzemeler: lahana 300 gr kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates saşçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kuru fesleğen Bir küçük kase ekşi kuru kayısı Tuz,kara biber,pul biber Sıvı yağ Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı domates salçası Yapılışı: Ağrı yöresinde yapılan bu yemekte bir miktar et taş üzerinde tokmak ile dövülerek kıyma haline getirilerek yapılmaktadır.Kıymada eklenir tabiki tokmak ile dövülmüş etin yanı sıra.Bu aletler olmadığı için biz kıymadan yaptık.Her zaman yaptığımız lahana sarması gibi hazırlanır üstüne ekşi kuru kayısı eklenir.İzlediğim bir videoda sarmalar tencerenin kenarlarına dizilir ortası boş bırakılır.Üst kısma ağırlık koymadan başarılı bir şekilde sarmamız pişiyor ve hiç sarmalar açılmıyor.En üste kuru kayısılar yerleştirilir ve sıcak suda eritilmiş domates salçalı tereyağı eklenerek pişirilir.Kayısının kokusu ve ekşisi sarmaya geçiyor değişik bir lezzet ortaya çıkıyor.Afiyet olsun:)