31 Ekim 2023 Salı

HAMSİ BUĞULAMA

HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ Malzemeler: 1 kilo hamsi. 2 adet mor soğan. 1 cay bardağı zeytinyağ. 1 adet limon. Tuz,karabiber,pul biber.kekik. Yapılışı: Hamsiler ayıklanır,ortadaki kemiği çıkartılır yıkanır.Tuz,pul biber,karabiber ve kekik konularak karıştırılır.Hamsiler buz dolabında bir süre bekletilir,baharatları lezzet vermesi açısından.Mor soğanlar halka şeklidne doğranır.Bir tencerenin alt kısmına yarısı yayılar ve hamsiler dizilir.Zeytinyağının yarısı balıkların üstüne konulur.Kalan soğanlar hamsilerin üstüne yerleştirilir ve kalan zeytinyağı konulur.Son olarak limon dilimleri eklenerek kısık ateşte su eklemeden oacakta pişirilir.Hamsiler pişip suyunu çekince üstündeki limonlar alınır, büyük bir servis tabağına ters çevrilir.Limon dilimleri tekrar kolularak servis edilir.Sos için 2 diş sarımsak,yarım çay bardağı zeytinyağı,yarım limon suyu karıştırılarak bir sos hazırlanır hamsinin yanında servis edilir.Afiyet olsun:)