27 Ekim 2023 Cuma

ANNEMİN AMONYAKLI PASTASI ONUN TARİFİ

ANNEMİN AMONYAKLI PASTASI ONUN TARİFİ Annemin ben çocukken yaptığı amonyaklı pastası tam onun yaptığı gibi onun anısına hazırladım.Bazende kakao kullanmaz vanilyalı yani beyaz kremalı yapardı.Bol cevizli hazırlanır yanlızca ben 100 gr bitter çikolata kremasına ekledim.İleriki zamanlarda görüntüsü farklı ama lezzeti aynı bir tarif paylaşmak isterim. Malzemeler: 3 adet yumurta. 1 çay bardağı (sıvı yağ bardak ölçsü en küçük boy ince belli çay bardağı). 1 çay bardağı süt. 1 çay bardağı toz şeker. 5 su bardağı un (1 yemek kaşığı amonyak aktarlarda kolaylıkla bulunuyor.bardak ölçüsü 200 ml) Yapılışı: Bütün malzemeler konularak hamur yoğurulur ve 6 eşit parçaya bölünür.Her beze düzgün şekilde açılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında renk almayacak şekilde pişirilir. Kreması için gerekli malzemeler: 1 litre süt. 4 yemek kaşığı un. 2 yemek kaşığı nişasta. 2 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı toz şeker(200 ml bardak ölçü) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 kase ceviz içi. 100 gr bitter çikolata. Yapılışı: Un.nişasta,toz şeker vw kakao bir tencereye konularak karıştırılır.Süt yavaş yavaş eklenerek pcağa alınır.Karışım koyulaşınca tereyağı ve kıyılmış çikolata eklenerek kısa süre daha pişirlir ve ocaktan alınır.Servis tabağına bir adetpişmiş yufka konulur krema dökülerek yayılır.Dövülmüç ceviz serpilir ve diğer yufkalardair gece aynı şekilde hazırlanır.Amonyaklı pasta bir gece buz dolabında soğutulur.Eminim çoğumuzun çocukluğunda yediği amonyaklı pasta dililenerek servis edilir.Afiyet olsun:)