25 Ekim 2023 Çarşamba

BUHARDA MANTI

Malzemeler: 500 gr un 1 adet yumurta Su Tuz 300 gr kıyma 1 iri boy kuru soğan Kara biber,tuz Yapılışı: Öncelikle iç harcı hazırlanır.Küp şeklinde doğranan kuru soğan bir miktar sıvı yağ eklenerek kavrulur.Soğuyunca kıyma karabiber,tuz ilave edilir.Patatesli harç için haşlanmış patatese aynı şekilde kavrulmuş soğan ve baharatlar konulur.Un,yumurta,tuz ve suile sert bir hamur yoğurulur.Hamur yarım saat dinlendirilir ve tekrar yoğurulur.Tekrar dinlendirilir ve 2 eşit parçaya bölünerek mantı yufkası inceliğinde açılır.Yufka 5-6 cm byüklüğünde kesilir.Arzuya güre kıymalı,patatesli içli hazırlananrak kapatılır.Buhar tenceresi,varsa elektirikli buhar tenceresinde pişirilir.Yada kevgir kaynayan su dolu tencereye konularak kapak kapatılarak pişirlir.Mantıları koymadan üöce mutlaka ko tencere zemini yağlanıp öyle dizilir.35-40 dakika pişirilir kırmızı biberli tereyağı eklenerek servis edilir. Afiyet olsun:)