1 Mart 2014 Cumartesi

CENNET ÇAMURU



CENNET ÇAMURU


Malzemeler:

250 gr kadayıf
100 gr tereyağı
100 gr antep fıstığı (ince dövülmüş)

Şerbet için:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için:

Kaymak

Yapılışı:

Bir kap içerisinde su, toz şeker ve limon suyu karıştırılır.Orta ateşte 10 dakika kaynatılır, ateşten alınıp soğumaya bırakılır.Bir teflon tavaya tereyağı konulur, eritilir.Çok küçük parçalara kıyılmış kadayıflar eklenerek kısık ateşte devamlı karıştırılarak kavrma işlemine başlanır.Yaklaşık 20 dakika kadayıflar kavrulur(kadayıfların rengi beyaz kalmalıdır o nedenle kısık ateşte kavrulur.).Kadayıflar kıtır kıtır olduktan sonra ateşten alınır, antep fıstığı eklenerek karıştırılır.Soğuk şerbet yavaş yavaş tatlıya eklenir, tatlı çamur kıvamını alınca hazırlanmış olur.Cennet çamuru ılık olarak ve kaymak ile servis edilir.Afiyet olsun: )