21 Mart 2014 Cuma

KURU MEYVELİ KURABİYE



KURU MEYVELİ KURABİYE


Malzemeler:

250 gr margarin ya da tereyağı(oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta(birinin beyazı üstü için ayrılacak)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un

İç malzemesi:

1 su bardağı ceviz (Yarısı üstü için ayrılacak)
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
5 adet hurma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına tereyağı,toz şeker, yumurtalar ve ayçiçek yağı konulur, karıştırılır.Un ve karbonat ilave edilir, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur dinlenirken bütün kuru meyveler küçük parçalara kesilir.Tarçın ve dövülmüş ceviz eklenir.Hamurda yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içerisinde poğaça yapar gibi açılır.Orta kısmına hazırlanan kuru meyveli harçtan bir yemek kaşığı konulur, ortadan büzülüp ters çevrilerek önce yumurta akına sonra ceviz parçalarına bulanarak tepsiye dizilir.Bütün kurabiyeler hazırlanınca 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun: )