17 Mart 2014 Pazartesi

KURU KÖFTE



KURU KÖFTE (KURU MAYALI)


Malzemeler:

600 gr dana köftelik kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tepeleme kuru maya
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı un (köfteleri yuvarlamak için)
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bir büyük kase içine soğan rendesi,yumurtalar,kıyma,un,kuru maya,karabiber ve tuz konulur.Köfte hamuru yoğurulur hafif yumuşak bir kıvam oluşur üstü kapatılarak 1,5 -2 saat köftenin mayalanması beklenir.Bir servis tabağına un konulur köfte hamurundan bir dolu yemek kaşığı tabağa alınır. Unlu tabağa konulan köfte harcı uzunlamasına yuvarlayarak rulo şekli verilir.Orta ateşte kızdırılmış yağda her tarafı kızartılır. Sıcak servis edilir.Afiyet olun:)