29 Mart 2014 Cumartesi

TAVA KETESİ




TAVA KETESİ


Malzemeler:

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
200 gr tereyağı
1 küçük küp yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:

Ilık sütün içine ufalanmış yaş maya ve toz şeker konularak karıştırılır.Mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurun mayalanması için bekletilir.Bu arada tereyağı eritilir soğutulur.Ceviz içi dişe gelecek irilikte çekilir ve tarçın ile karıştırılır.Mayalanmış olan hamur 6 eşit parçaya bölünür.Her beze servis tabağında biraz büyük açılır, tereyağı ile yağlanır.Diğer hamur açılır yağlanan yufkanın üstüne yayılır tekrar yağlanır.Üçüncü yufkada konularak tereyağı konulmaz ceviz serpilir.Yufka önce oradan kesilir her yarım parça üç eşit parçaya kesilir.Kesilen her parça ortaya doğru büzülerek toplanır ve el ile bastırılarak inceltilir.Diğer üç hamur bezeside aynı şekilde hazırlanır.Keteler,tavada ayçiçek yağında kısık ateşte her iki tarafıda kızartılır.Afiyet olsun: )