18 Ağustos 2014 Pazartesi

KAYGANA TATLISI(CENNET KAYDIRAĞI)



KAYGANA TATLISI(CENNET KAYDIRAĞI)


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
172 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbet için bütün malzemeler tencereye konulur karıştırılır şeker hafif eriyince ateşe alınır.Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika ateşte tutulur daha sonra ateşten alınır soğumaya bırakılır.Yumurtalar çırpılır yoğurt eklenir.Bütün kuru malzemeler eklenerek koyu bir kek kıvamı oluşur.Yağ tavaya alınır ocak orta sıcaklıkta ısıtılır.Yarım yemek kaşığı kaygana harcından orta sıcaklıktaki tavaya parçalar konulur.(Yag içinde hamur iki misli kabaracaktır) Kayganaların bir yüzeyi hafif kızarınca ters çevrilir ve devamlı  çevirerek dış yüzeyleri nar gibi kızarana kadar kızartılır.(Kayganaların dış yüzeyinin kıtır olmasını istiyorsanız orta ısıda  kızartmanız tavsiye edilir)Kızaran hamurları soğuk şerbete koyup servis edene kadar bu şerbet içinde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun:)