29 Ağustos 2014 Cuma

TAVUK NUGGET



TAVUK NUGGET


Malzemeler:

600 gr tavuk göğüs eti
2 su bardağı dövülmüş şekersiz corn flakes
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı hardal
1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri 4-5 cm'lik kare ya da dikdörtgen parçalara kesilir.Et döveceği yoksa bardak altı ile hafif dövülerek inceltilir.1.5-2 cm kalınlığında olması yeterlidir.Hazırlanan tavuk parçaları hardal ve bir miktar tuz eklenerek karıştırılır bir süre hardalın tadını alması için bekletilir.Yumurta çırpılır içerisine toz kırmızı biber,kara biber ve tuz eklenir.Tavaya yağ konulur ve orta ateşte kızdırılır.Önce una sonra yumurtaya en son corn flakes parçacıklarına bandırılır, kızartılır.Patates kızartması ya da patates salatası ile servis edilir.Afiyet olsun:)