27 Ağustos 2014 Çarşamba

YABAN MERSİNLİ DONDURMA



YABAN MERSİNLİ DONDURMA


Malzemeler:

1 su bardağı süt reçeli (Yoğunlaşmış süt)
200 gr labne peyniri
200 ml krema
1,5 su bardağı yaban mersini
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası


Yapılışı:

 Küçük bir tencereye toz şeker,su ve nişasta konulur karıştırılır ocağa alınır kaynayınca yaban mersinleri ilave edilir.5 dakika pişirilir yaban mersinleri hafif ezilir ve soğumaya bırakılır.Krema bir kaba alınır mikser ile çırpılır katılaşınca süt reçeli ve labne peyniri eklenir.Bütün malzemeler birbirine karışınca soğumuş olan yaban mersini eklenir.Hazırlanan dondurma derin dondurucuya konulur ve en az 6 saat dondurulur.Afiyet olsun:)



SÜT REÇELİ



Malzemeler:

1 litre taze süt
1 su bardağı toz şeker (240 gr)
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Süte toz şeker eklenir ocağın en küçük bölümünde kaynatılır.15 dakika kaynatıldıktan sonra karbonat eklenir.40-45 dakika kısık ateşte kaynatılır.Sütün rengi sütlü kahve rengine dönüşür ve koyu bir kıvam oluşur.Soğuyunca bir kavanoza konulur.