20 Ağustos 2014 Çarşamba

ŞEFTALİ SUYU YAPIMI



ŞEFTALİ SUYU YAPIMI


Malzemeler:

1 kilo şeftali
1 su bardağı toz şeker
1 litre su
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Su ve toz şeker bir tencereye konulur. Kaynamaya başlayınca kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılmış şeftali parçaları tencereye ilave edilir.On dakika kadar pişirilir.Kaynarken tencerenin kenarında oluşan köpükler kaşık yardımı ile alınır.Limon suyu eklenir bir süre soğuması için bekletilir.El blenderi ile meyveler parçalanır ve buz dolabında konulur.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun.:)

Not:

Resimde hazırlamış olduğum şeftali suyunun üstünde bir miktar köpük görünüyor.Blendırdan geçirdikten hemen sonra resim çektim.Şeftali suyu buz dolabında tamamen soğuyup dinlenince bu köpük kayboluyor.Birde servisten önce bir miktar kaşıkla karıştırmakta gerekiyor.:)