7 Ağustos 2014 Perşembe

MİDİLLİ MANTISI






MİDİLLİ MANTISI


Malzemeler:

2 adet hazır yufka
1 adet orta boy haşlanmış patates
200 gr dana kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
Karabiber
Kekik( arzuya göre )
Tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için )
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane
3 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı:

Yufkalar önce ortadan ikiye kesilir daha sonra 10 cm kalınlığında şeritlere kesilir.Şeritler üçgen olarak tekrar kesilir.Haşlanmış patates ve kuru soğan rendelenir kıymaya eklenir.Tuz ve baharatlar konularak karıştırılır mantı harcı hazırlanmış olur.Kesilen üçgen yufkaların uç kısmına bir tatlı kaşığı iç harçtan konulur sigara böreği sarar gibi sarılır.4-5 cm uzunluğunda mantılar hazırlanır ve kızdırılmış ayçiçek yağında orta ateşte kızartılır.Tavuk suyu bir tavada kaynatılır kızarmış mantılar bir kaç saniye tavuk suyuna batırılır. (çok fazla tavuk suyu çekip şişmeden tavuk suyundan çıkarılır) Servis tabağına konulan mantıların üstüne sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli tereyağı,nane  konularak servis edilir.Afiyet olsun:)