23 Ağustos 2014 Cumartesi

SUSAMLI KURABİYE(BİTLİ KURABİYE)



SUSAMLI KURABİYE(BİTLİ KURABİYE)


Malzemeler:

250 gr Becel tereyağı keyfi
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı susam (kahverengi susam)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

 Kahverengi susam kurabiyelerde daha güzel göründüğü  için tercih edilir ama beyaz susamda kullanılabilir.Susam bir tavada konulur kavrulur soğuması için bir tabağa alınır.Yumuşak margarin,pudra şekeri ve vanilya şekeri bir kap içerisinde karıştırılır.Sıvıyağı da konulur un ve kabartma tozu eklenir.Un miktarı 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı olaraktır ama unun markasına göre değişebilir ve soğuyan susam eklenir(Susam eklenince hamur bir miktar katılaşıyor 2 yemek kaşığı un daha sonra ilave edilebilir).Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası fazla kızarmasına izin vermeden fırından çıkarılır.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun :)