17 Ocak 2015 Cumartesi

CAKE POPS




CAKE POPS


Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri:

5 adet yumurta (L boy)
240 gr toz şeker
240 gr un
1 paket vanilya
Bir fiske tuz

Ganaj malzemeleri:

200 gr fildişi çikolata
200 gr krema

Cake popsları kaplamak ve süslemek için:

200 gr bitter çikolata
Çeşitli şekerlemeler

Yapılışı:

Yumurtalara, bir fiske tuz ve toz şeker ekleyerek 8-9 dakika mikser ile çırpılır.Vanilya konulur.Elenmiş unu azar azar ekleyerek yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru katlar gibi karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbı ya da tepsiye pandispanya hamuru konulur.175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Bu malzemelerden 600 gr ağırlığında bir pandispanya oldu.Arzu edilirse aynı ağırlıkta hazır pandispanyada kullanılabilir.Fırından çıkan pandispanya soğumaya bırakılır.Ganaj için krema küçük bir tencerede ateşe alınır ve kaynamaya yakın ateşten alınır.Kıyılmış beyaz çikolata kremaya konulur bir süre erimesi için bekletilir.Çikolata krema ile tamamen birleşene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Pandispanya ufalanır soğuyan ganaj eklenir ve köfte yoğurur gibi elimizi kullanarak karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp top gibi yuvarlanır pişirme kağıdına dizilir.Bitter çikolata benmari usulü eritilir.Cake pops çubukları yoksa şiş kebap çubukları da olur çikolataya bandırılır ve hazırlanan cake popsların ortasına batırılır.Donmaları için bir süre bekletilir. (Çubukları batırdığımız yerdeki çikolata matlaşınca donmuş demektir)Kalan çikolata eğer bu bekleme süresinde donarsa mikrodalgada ya da benmari usulü tekrar eritilir.Cake popslar çubuğundan tutularak çikolataya bulanır fazla çikolatanın akıtılması için bekletilir.(Çikolata su bardağına konulursa derin olduğı için kaplamak daha kolay olur).Kaplanmış cake popsların çikolatası donmadan arzu edilen süslemelerle süslenir çikolata donunca servise hazırdır.Afiyet olsun :)