1 Ocak 2015 Perşembe

PEYNİRLİ PATLICAN KIZARMASI



PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI


Malzemeler:

3 adet kemer patlıcan
350 - 400 gr İzmir tulum peyniri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un(içi için)
2 yemek kaşığı un(kızartma sırasında bulamak için)
5-6 dal maydanoz

Kızartmak için:

 ayçiçekyağı

Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulur 2 cm kalınlığında verev olarak doğranır.Tulum peyniri rendelenir içine yumurta kırılır un eklenir karıştırılır.İnce kıyılmış maydanoz eklenerek elle hafif yoğurularak karıştırılır.Patlıcanın bir yüzüne bir dolu yemek kaşığı kadar iç harçtan alınır bastırılarak peynir patlıcana yapıştırılır.Bütün patlıcanlar hazırlanınca sadece peynirli kısım una bulanır orta ateşte kızdırılmış yağda öncelikle peynirli kısım kızartılır sonra peynirsiz kısım kızartılır.Afiyet olsun :)