17 Ocak 2015 Cumartesi

KURU SOĞANLI PİŞİ




KURU SOĞANLI PİŞİ


Malzemeler:

Hamur malzemeleri:

6 su bardağı un
1 küp yaş maya
Tuz

İç harç için:

8 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı kırmızı pul biber
Tuz

Kızartmak için:

 Sıvı yağ

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur ortası havuz şeklinde açılır.Yaş maya orta kısma ufalanır bir su bardağı ılık su eklenir bir süre mayanın aktive olması için bekletilir.Tuz ve bir su bardağı daha su eklenir hamur yoğurulur.Ele yapışmayan orta sertlikte hamur oluşturulur.Hamurun üstü kapatılır mayalanması için ılık bir ortamda bekletilir.Bu arada içi harç hazırlanır.Kuru soğanlar ay şeklinde doğranır ve sıvı yağ eklenerek orta ısıda karamel renk alana kadar sotelenir.Kavrulmuş kuru soğanlara tuz ve baharatlar eklenir arzu edilirse baharat miktarı çoğaltılabilir.Mayalanan hamur iri mandalina büyüklüğünde pazılara bölünür.Her pazı merdane ile açılır iki yemek kaşığı iç harçtan konularak kenarları bastırılarak kapatılır.Derin bir tavaya sıvı yağ konulur orta ısıda pişiler arkalı önlü kızartılır.Afiyet olsun :)