31 Ocak 2015 Cumartesi

PEYNİR KENARLI KARIŞIK PİZZA




PEYNİR KENARLI KARIŞIK PİZZA


Malzemeler:

Hamur için:

600 gr un
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1/2 paket yaş maya 10 gr
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası ya da 1 su bardağı domates püresi
1 küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Tuz

Pizza malzemeleri:

300 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
1 adet çarliston biber
700 gr kaşar peyniri

Yapılışı:

1.Hamur için yoğurma kabına un konulur ortası açılır. Yaş maya orta kısma ufalanır toz şeker ve yarım su bardağı ılık su konularak mayanın aktive olması için beklenir.Tuz,zeytinyağı ve yarım su bardağı su eklenerek hamur yoğurulur.Mayalanması için bekletilir.
2.Pizzanın sosu için kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır zeytin yağında sotelenir.Salça ya da domates sosu eklenir bir süre pişirilir baharatlar ve tuz ilave edilir.Domates salçası kullanılırsa biraz su ile sos inceltilir.Son olarak sarımsaklar rendelenerek sosa eklenir.
3.Mantarlar,kuru soğan ve biber doğranır.Kaşar peynirinin yarısı rendelenir diğer yarısı kenarlara konulacak şekilde doğranır.Hamur 3 eşit parçaya bölünür her bir parça merdane ile pişirilecek tepsiden biraz daha büyük olarak açılır.Zeytin yağı ile yağlanmış 25-26 cm çapındaki tepsiye yerleştirilen hamurun kenarlarına kesilen kaşar peynirleri yerleştirilir ve bu kısım resimde görüldüğü gibi kapatılır.Sosu 1/3 ü pizzaya yayılır kaşar peyniri serilir.Mantar,biber ve kuru soğan dilimlenir pizzaya eklenir.Salam,sucuk ya da farklı malzemeler ile de pizzanızı hazırlayabilirsiniz.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)