7 Ocak 2015 Çarşamba

RAFFAELLOLU PASTA





RAFFAELLOLU PASTA


Pandispanyanın malzemeleri:

5 adet yumurta (L boy)
150 gr toz şeker
200 gr un
60 gr badem unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Yumurtalar ve tuz çırpma kabına alınır mikser ile 8-10 dakika çırpılır.Unun içine kabartma tozu konulur ve elenir.Çırpılmış yumurtaların içine un karışımı 3 defada eklenir.Karıştırırken yumurtaları söndürmeden yavaş yavaş karıştırılır.Son olarak badem unu eklenir yine dikkatlice karıştırılır.24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içine pişirme kağıdı serilir kalıbın kenarları yağlanır kek karışımı dökülür.Fırın 175 derecede ısıtılır pandispanya 25-30 arası dakika pişirilir.Fırından çıkarmadan kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyan pandispanya 3 kata kesilir.

Krema malzemeleri;

200 gr fildişi kuvertür
250 gr maskarpon peyniri
200 gr krema
1 kutu krem şanti

Yapılışı:

Fildişi kuvertür benmari usulü eritilir soğutulur.Kremalar çırpma kabına alınır 1 kutu krem şantinin  içindeki 2 paket krem şanti kremaya eklenir çırpılır.Katı bir hal alınca çırpmaya son verilir.Kremanın 1/4 ü pastanın üstünü süslemek için ayrılır.Maskarpon peyniri ve soğumuş çikolata kremaya eklenir mikser ile çırpılır.Bütün malzemeler birbirine karışınca krema hazırdır.

Pastayı ıslatmak için şurup malzemeleri:

1 su bardağı su
50 gr toz şeker
1/2 şişe Dr Oetker badem aroması

Yapılışı:

Su, şeker ve badem aroması  beş dakika kadar kaynatılır.

Pastayı süslemek 12 adet ve içine koymak için 10 adet RAFFAELLO
5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Pastanın hazırlanışı:

Pasta tabağına pandispanyanın kestiğimiz en üst katı yerleştirilir.Hazırlanan şurubun 3/1 ile ıslatılır ve kremadan sürülür.5 adet RAFFAELLO kıyılır kremanın üstüne serpilir ikinci kat yerleştirilir.Aynı şekilde şurup ile ıslatılır krema sürülür ve kıyılmış 5 adet RAFFAELLO serpilir.Son kat olarak pandispanyanın en alt katı konulur kalan şurup ile ıslatılır. Krema ile pastanın üstü ve kenarları düzgün bir şekilde kaplanır.Pastanın üstüne ve kenarlarına hindistan cevizi dökülür.Üstünü süslemek için ayırdığımız krema,krema sıkma torbasına konulur pastanın üstüne eşit aralıklarla 12 adet şekiller sıkılır.Şekillerin ortasına bir tane RAFFAELLO yerleştirilir.Buz dolabında 3-4 saat soğutulur servise hazır olur.Afiyet olsun :)