25 Nisan 2015 Cumartesi

BODRUM KEBABI



BODRUM KEBABI


Malzemeler:

500 gr bonfile
2 adet sarımsak
Kekik
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:

Bonfile etler jülyen şeklinde kesilir.Sarımsaklar rendelenir zeytinyağ,baharatlar eklenir karıştırılır.Marine edilen etler 2-3 saat dinlendirilir.

*5-6 adet patates
Kızartmak için ayçiçek yağı

Patatesler soyulur kibrit şeklinde doğranır ve kızartılır.Marine edilen etlerde kızartılır pişince yeterince tuz eklenir.

Sos malzemeleri:

1 su bardağı domates rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sarımsaklı yoğurt


Domates rendesi zeytinyağında sotelenir ve tuz eklenir.Servis tabağına kızarmış patetes konulur sarımsaklı yoğurt eklenir.Domates hazırlanmış sos ve üstüne kızarmış etler dizilir.Bodrum kebebı diğer adı ile çökertme kababı servise hazırdır.Afiyet olsun :)