20 Nisan 2015 Pazartesi

MUZLU TERS YÜZ KEK




MUZLU TERS YÜZ KEK


Malzemeler:

3-4 adet muz
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr toz şeker
200 gr un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Karamel için gerekli malzemeler:

150 gr toz şeker
100 ml krema
50 gr tereyağı

Yapılışı:

26 cm çapında kek kalıbı tereyağı ile yağlanır.Kalıbın çapı kadar pişirme kağıdı yuvarlak kesilir kalıbın tabanına yerleştirilir.Çelik bir tavaya 3 yemek kaşığı toz şeker konulur ocağa alınır.Şekerin rengi karamel olunca tekrar üç yemek kaşığı şeker konulur aynı şekilde bütün şeker bitene kadar bu işlem yapılır.Bu süreçte şeker kesinlikle karıştırılmaz sadece tava ele alınarak hafif daire çizer gibi çevrilerek şeker eritilir.Ayrı bir kapta krema ısıtılır şeker istenilen renge ulaşınca sıcak krema konulur ve karıştırılır.Şeker ve krema tamamen birbirine karışınca ocaktan alınır yumuşak tereyağı eklenir.Hazılanan kek kalıbına karamel dökülür ve yayılır.Muzlar soyulur yaklaşık olarak 13-14 mm kalınlığında dilimlenir.Soğumuş karamelin üstüne muz dilimleri yerleştirilir.Keki hazırlamak için yumuşak tereyağı ve toz şeker mikser ile çırpılır yumurtalar teker teker eklenerek çırpma islemine devam edilir.Son olarak unun içine kabartma tozu ve vanilya konulur elenerek karışımın içine eklenir.Kek karışımı muzların üstüne konularak yayılır.170 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilir.Fırında çıkarılan kek beş dakika soğuması için bekletilir.Servis tabağına ters çevrilip beş dakika daha bekletilir ve kalıbp yukarı kaldırılır.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun :)