17 Nisan 2015 Cuma

MAGNOLİA PUDİNG




MAGNOLİA PUDİNG


Malzemeler:

(6-7 kişilik)

500 gr çilek
1 litre süt
200 gr toz şeker
50 gr un
40 gr mısır nişastası
2 adet yumurta
200 ml krema
1 paket vanilya
190 gr bebek bisküvisi
70 gr erimiş tereyağı
Süslemek dövülmüş fındık

Yapılışı:

Yumurtalar,un ve nişasta büyük bir kaseye konulur.Sütün 1,5 su bardağı yumurtaların bulunduğu kaseye konulur kalan süt ocağa alınır.Kasedeki karışım pürüzsüz olarak çırpılır ocaktaki süte toz şeker eklenir.Ocaktaki süt ısınınca çırpılmış yumurtalı karışım eklenir.Devamlı olarak karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pudingin ilk sıcaklığı gidince krema ve vanilya konulur ve mikserle çırpılır üstü kapalı olarak bekletilir.Bebe bisküvileri rondoda un haline getirilir ve tereyağı eklenir karıştırılır.Kup ya da kaselerin dibine bisküviler paylaştırılır çay bardağı ile bastırılır.Çilekler diklemesine üçe ya da ikiye kesilir kupların kenarlarına dizilir.Kenarda bekleyen puding kuplara doldurulur. Üstleri dövülmüş fındık ve çilek ile süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)