25 Nisan 2015 Cumartesi

AĞAÇ KEK (BAUM KUCHEN)





AĞAÇ KEK (BAUM KUCHEN)



Malzemeler:

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
250 gr toz şeker
1 paket vanilya
150 gr un
100 gr nişasta mısır ya da buğday nişastası olabilir
6 adet yumurta (4 yumurtanın sarıları beyazlarından ayrılacak.)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı kaplama için:

200 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı 25 gr

Yapılışı:

4 adet yumurta sarılarından ayrılır beyazlarına bir fiske tuz eklenerek kar gibi olana kadar mikser ile çırpılır.Ayrı bir çırpma kabına yumuşak tereyağı,vanilya ve toz şeker konulur krem bir hal alana kadar çırpılır.Karışıma 2 yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir ve teker teker ayırdığımız dört yumurtanın sarılarıda konulur.Un,nişasta ve kabartma tozu birleştirilir ve yumurtalı karışıma azar azar eklenerek çırpılır.Yumurta aklarıda kaşık kaşık eklenir plastik spatula ile yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır.Fırın 250 derecede ısıtılır.26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı tereyağı ile yağlanır tabanına 26 cm çapında kesilen pişirme kağıdı yerleştirilir.3 yemek kaşığı kek karışımından kalıba konulur düzleştirilir.Fırın teli orta bölüme alınır ve fırın teline iki kat alüminyum folya konulur (kek tabanının fazla ısıya maruz kalmasını önlemek için.)Kek kalıbı fırına konulur 5-6 dakika pişirilir ve çıkartılır.Tekrar 2 yemek kaşığı kek karışımından pişen kekin üstüne konulur yayılır tekrar fırına verilir.5-6 dakika arası tekrar pişirilir.Bu işlem kek karışımı bitene kadar toplam 8 kez yapılır.Kek karışımı bitince kalıp fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.Çikolata kıyılır benmari usulü eritilir tereyağı eklenerek karıştırılır.Tamamen soğuyan kek çikolatalı sos ile kaplanır.Çikolatalı sos donunca kek servise hazırdır.Afiyet olsun :)