19 Nisan 2015 Pazar

FRANSIZ SÜTLÜ ÇİKOLATALI EKMEK (PAİN AU LAİT)





FRANSIZ SÜTLÜ ÇİKOLATALI EKMEK (PAİN AU LAİT)

Malzemeler:

500- 550 gr un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
50 gr tereyağı (eritilmiş )
300 ml süt
75 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya
Bitter çikolata

Üstüne sürmek için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

 Su bardağının içine sütün bir kısmı toz şekerden konulur kuru maya eklenerek karıştırılır.Mayanın aktive olması için beklenir.Yoğurma kabına un konulur kalan toz şeker,tereyağı,tuz,vanilya,yumurta kalan süt ve mayalı karışım eklenerek hamur yoğurulur.Üstü kaplı olarak iki kat kabarana kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan irice mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır merdane ile dikdörtgen açılır.Hamurun iki ucuna şerit halinde kesilmiş bitter çikolata yerleştirilir iki taraftan rulo yapılarak ortada birleştirilir ve ters olarak tepsiye yerleştirilir.Aynı büyüklükte sade yani çikolatasız da hazırlanır.Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı süt eklenir karıştırılır hazırlanan karışım ekmekciklerin üstüne sürülür. Kapalı bir ortamda yarım saat daha mayalanması için bekletilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Sabah kahvaltılarında servis edilir.Afiyet olsun :)