13 Nisan 2015 Pazartesi

IZGARA TAVUKLU SEZAR SALATA



IZGARA TAVUKLU SEZAR SALATA


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri yan tarafından hafif kesilir ayırmadan kolay pişmesi için.Zeytin yağı,dövülmüş sarımsak,kara biber ve tuz tavuk göğüslerine eklenir 1 saat marine edilir.

1 adet baget ekmeği
Sızma zeytin yağı
Karabiber

Baget ekmeği hafif verev olarak dilimlenir.Üstlerine zeytinyağı gezdirilir karabiber serpilir 200 derecede ısıtılmış fırına hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Salata sosu için gerekli malzemeler:

1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı hardal
50 gr parmesan peyniri rendelenmiş (ben eski kaşar kullandım)
1 küçük limonun suyu
Karabiber
Tuz
1/2 çay bardağı su

Yapılışı:

Uzun derin bir kap içine sarımsaklar,hardal,yumurta sarısı konulur.El blenderi ile çırpılır ayçiçek yağı yavaş yavaş akıtılarak karışıma eklenir.Sosun kıvamı koyulaşınca limon suyu ve rende peynir eklenir. Kıvamı açmak için yarım çay bardağı su eklenebilir.Karabiber ve tuz eklenir salata sosu tamamlanmış olur.

1 adet marul
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri Ben eski kaşar peyniri kullandım)

Marine edilmiş tavuk göğüsleri ızgarada pişirilir.Marul yaprakları yıkanır kurutulur irice kıyılır.Salata sosu marul yapraklarına dökülür karıştırılır.Servis tabağına konulan salatanın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.Izgara edilen dilimlenmiş tavuk göğüsleri orta kısma yerleştirilir.Kızarmış baget ekmekleri de salatanın kenarlara yerleştirilir ve sezar salata servise hazırdır.Afiyet olsun :)