23 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEK SOSLU PANNA COTTA



ÇİLEK SOSLU PANNA COTTA


Malzemeler(4 kişilik):

400 ml krema
3 yaprak jelatin
50 gr toz şeker
1 adet çubuk vanilya

Çilek sos için gerekli malzemeler;

500 gr çilek
50 gr toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta mısır ya da buğday nişastası olabilir.

Yapılışı:

Jelatinler soğuk suya konulur 6-8 dakika arası yumuşaması için bekletilir ve soğuk sudan sıkılarak çıkartılır.Krema bir tencereye konulur toz şeker ilave edilir.Çubuk vanilya sivri uçlu bir bıçakla ortadan ikiye kesilir içindeki tohumlar bıçakla kazıyarak alınır ve kremaya konulur.Vanilyanın çubukları da tencereye konulur.Ocak üstüne alınan krema karıştırılarak pişirilir kaynamaya başlayınca jelatinler eklenir.Jelatinler tamamen eriyince ocaktan alınır içindeki vanilya çubukları çıkartılır. Karışım sufle kalıbına ya da herhangi bir sunum kabına paylaştırılır.Buz dolabında bir gece donması için bekletilir.Çilek sos hazırlamak için yıkanmış çilekler doğranır toz şeker ilave edilir ocak üstüne alınır.Çilekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Nişasta bir miktar su ile seyreltilir ve çileklere ilave edilir.Nişasta piştikten sonra el blenderi ile püre haline getirilir.Çilekler tel süzgeçten geçirilir soğumaya bırakılır.Donmuş panna cottalar ters olarak sunum sırasında sıcak su içerisinde 6-7 saniye bekletilir.(çok fazla sıcak suda bekletilirse sıvılaşmaya başlar o yüzden fazla sıcak suda tutulmaz )Kalıbın kenarı bıçakla kesilir kolay çıkması sağlanır.Servis tabağına ters çevrilir çilek sos ve taze çilek ile süslenir.Afiyet olsun :)