22 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEK RÜYASI(PETİBÖRLÜ,ÇİLEKLİ,VANİLYALI PASTA)





ÇİLEK RÜYASI (PETİBÖRLÜ,ÇİLEKLİ,VANİLYALI PASTA)


Alt taban için gerekli malzemeler:

200 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 adet yumurta
100 gr toz şeker
160 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

Tereyağı ve toz şeker krem bir hal alana kadar çırpılır yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Unun içine kabartma tozu eklenir karıştırılır yumurtalı karışıma ilave edilir.Son olarak süt konularak kek hamuru hazırlanmış olur.
Dikdörtgen kek kalıbı (varsa büyütülüp küçültülebilen)pişirme kağıdı serili fırın tepsisine oturtulur.25 adet petibör bisküvi dizilir bu pastanın ebatları olacaktır ve bisküviler toplanır.Kek karışım kalıba dökülür kalıbın her tarafına yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirilir.Daha sonra tekrar fırında pişeceği için üst kısmın hafif pembeleşmesi yeterlidir.

Vanilyalı harç için gerekli malzemeler:

700 ml süt
50 gr nişasta
2 adet yumurta
400 gr labne peyniri
1 adet vanilya çubuğu yoksa 2 paket vanilya
75 gr toz şeker
400 gr çilek

Yapılışı:

Sütten bir su bardağı ayrılır kalanı ateşe alınır.Vanilya çubuğu ortadan kesilir çekirdeklerini kazıyarak çubuklarda dahil olmak üzere süte konulur.(paket vanilya kullanılıyorsa krema piştikten sonra eklenir)Yumurtalar toz şeker ile çırpılır nişasta ve süt konularak karıştırılır.Bir süzgeç yardımı ile ateşte ısınan süte karışım eklenir devamlı karıştırılarak puding pişirilir.Vanilya çubukları pudingin içinden çıkartılır ve ilk sıcaklığı geçince labne peyniri eklenir karıştırılır.Yıkanmış fazla suyu süzülmüş ve küp şeklinde doğranmış çilekler karışıma konulur.Önceden hazırladığımız kekin üstüne vanilyalı harç yayılır tekrar 180 derecede ısıtılmış fırında 30- 35 dakika arası pişirilir.Fırından çıkarılır ve 5-6 saat soğumaya bırakılır(Tamamen soğuyunca buzdolabına konularak soğutulur).Pasta buzdolabında çıkartılır kalıbın kenarlarından bıçak yardımı ile ayrılır ama krem şanti konulacağı için kalıp tekrar oturtulur.

Süslemek için gerekli malzemeler:

200 gr krema
1 kutu kerem şanti
25 adet petibör bisküvi
1 su bardağı süt
Çilek

Yapılışı:

Krema ve krem şanti (bir kutudan çıkan 1 adet şanti) mikser ile çırpılır.Pastanın üstüne tekrar düzgün bir şekilde yayılır ve büskiviler krem şantinin üstüne dizilir.Bir gece buz dolabında soğutulur.1 paket krem şanti soğuk süt ile çırpılır.Pasta dilimlendikten sonra bisküvilerin üstlerine krema torbası ile krema sıkılır yarım çilek ile süslenir servis edilir.Afiyet olsun :)