1 Mayıs 2015 Cuma

PEYNİRLİ KURABİYE (RUS KURABİYESİ)






PEYNİRLİ KURABİYE (RUS KURABİYESİ)


Malzemeler:

200 gr pınar beyaz sürme peynir
125 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1 adet yumurta
300 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Tereyağı ve peynir çırpılır yumurta,un,kabartma tozu, vanilya eklenerek hamur yoğurulur.Hamur streç folyoya sarılı olarak 1 saat buz dolabında bekletilir.Tezgah üstü hafif unlanır hamur ikiye kesilir merdane ile 6-7 mm kalınlığında açılır.Ağzı geniş bir bardak ile hamurdan yuvarlaklar kesilir(benin kullandığım bardağı çapı 9,5 cm )Bir tabağa toz şeker konulur kesilen hamurun bir tarafı şekere bulanır şekerli kısın içte kalacak şekilde ikiye katlanır.İkiye katlanan hamurun bir yanı tekrar şekere bulanır ve yine şeker içte kalacak şekilde katlanır.Hamurun bu sefer sadece bir yanı yani üste gelen tarafı şekere batırılır şekere batırılmayan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Bütün hamurlara aynı işlem yapılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirilir.Yumuşacık,lezzetli hamurunda şeker olmayan ama şekere bandırma sonucunda tadı gayet yerinde olan şekli çok şık rus hanımlarının yaptığı kurabiyeler.Afiyet olsun :)