27 Mayıs 2015 Çarşamba

İRMİKLİ COCOSTAR PASTA





İRMİKLİ COCOSTAR PASTASI


Kek için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta
300 gr un
200 gr toz şeker
125 gr yoğurt
200 gr sıvı yağ
50 gr kakao
100 ml süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker 10 dakika mikser ile çırpılır.Yoğurt,sıvı yağ,vanilya ve süt eklenir kısa bir süre daha çırpılır.Un,kakao ve kabarma tozu karıştırılır elenerek yumurtalı karışıma eklenir.Un eklendikten sonra karışım plastik spatula ile karıştırılır ve yağlanmış 26 cm lik kelepçeli kek kalıbına konulur.Fırın 180 derecede ısıtılır kek 40 dakika pişirilir.Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyan kek 2 kat kesilir.( Kek arzuya göre 3 katta kesilebilir.Benim kekimin üst orta kısmı fazla kabardığı için o kısmı keserek bir sonraki yayında ay çöreği yaparak sizlerle paylaşacağım.)

İrmikli puding için gerekli malzemeler:

750 ml süt
170 gr irmik
150 gr tereyağı
150 gr hindistan cevizi
200 gr toz şeker
2 paket vanilya
1 poşet krem şanti 75 gr
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

Süt,irmik ve toz şeker bir tencereye konularak pişirilir.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca tereyağı.vanilya ve hindistan cevizi konulur ateşten alınır.Puding tamamen soğumaya bırakılır.Soğuk süt ve krem şanti çırpılır soğuyan irmikli pudingin içine katılır.

Keki ıslamak için gerekli malzemeler:

1/2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Pastayı süslemek için gerekli malzemeler:

Rendelenmiş çikolata
4-5 adet coco star

Pastanın hazırlanması:

Kekin bir katı pasta tabağına yerleştirilir ve şekerli sütün yarısı ile ıslatılır.Pudingli harcın yarısından biraz azı kekin üstüne yayılır.İkinci kek yerleştirilir ve kalan süt ile ıslatılır.Kalan irmikli puding pastanın üstüne ve yanlarına sürülerek pasta kaplanır.Pasta bir gece buz dolabında dondurulur ve ertesi günü kesilmiş coco star ve rende çikolata ile süslenir.Afiyet olsun :)