4 Mayıs 2015 Pazartesi

PAELLA (TAVUKLU ve DENİZ ÜRÜNLÜ)




PAELLA (TAVUKLU ve DENİZ ÜRÜNLÜ)


Malzemeler:

500 gr donmuş deniz ürünleri (midye,karides ve kalamar)
250 gr tavuk göğsü
400 gr pirinç
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı bezelye konservesi
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet kapya biberi
3 adet yeşil biber (tatlı sivri biber)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal (varsa bir tutam safran)
Tuz

Yapılışı:

Tencereye kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağı konulur sarımsağın kokusu yağa çıkına kadar sotelenir. Küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberler yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir.Tenceredeki malzemeler yumuşayıncaya kadar kavrulur ve kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir.Tencerenin kapağı kapatılır tavuklar pişene kadar bekletilir.Buzu eritilmiş deniz ürünleri tavuklardan sonra tencereye alınır bir kaç dakika sonra domates sos eklenerek tekrar bir süre daha pişirilir.Pirinçler bir saat tuzlu sıcak suda bekletilir nişastası gidene kadar yıkanır bezelyeler ile tencereye ilave edilir.Son olarak iki su bardağı su,tuz ve baharatlar konulur hafif suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.Hafif sulu olarak bıraktığımız paella kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirilir ve karıştırılarak limon dilimleri ile servis edilir.Afiyet olsun :)