15 Ağustos 2019 Perşembe

AY TATLISI



AY TATLISI

Malzemeler:

125 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta birini sarısı üstüne sürmek için ayrılır
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta

Şerbet için gerekli malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Su bardağı ölçüsü 20 ml

Yapılışı.

Öncelikle şerbet hazırlanır.Toz şeker,su ve limon suyu bir tencerede 15 dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Bütün kuru malzemeler bir kap içinde karıştırılır.Tereyağı içine yumurtalar konulur karıştırılır.Kuru malzemeler eklenerek hamur oluşturulur.Hamur iki parçaya bölünür bir parça alınır rulo yapılarak bastırılır.Yuvarlak kurabiye kesme kalıbı ile ay şekli verecek şekilde kesilir.Kesme işlemi çay bardağı ile de yapılabilinir.Tatlıların üstüne yumurta sarısı sürülür ve bir çatalla süslenir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılan tatlıların ilk sıcağı gidince soğuk şerbet dökülür.afiyet olsun:)