29 Ağustos 2019 Perşembe

FINDIKLI KAHVE KREMALI PASTA






FINDIKLI KAHVE KREMALI PASTA

Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler:

6 adet yumurta sarıları aklarından ayrılacak
170 gr çiğ fındık unu
30 gr galeta unu
1 poşet kabartma tozu
150 gr toz şeker

Kahveli krema için gerekli malzemeler:

600 gr krema
2 poşet krem şanti
5 adet soğuk kahve tozu (poşet ağırlığı 16 gr)
50 gr damla çikolata en üst kat için
1 tatlı kaşığı kakao en üst kat için

Yapılışı:

Yumurta sarıları aklarında ayrılır.Yumurta akları mikser ile kar gibi olana kadar çırpılır.Yumurta sarılarına toz şeker konulur açık sarı renk olana kadar çırpılır.Tüm kuru malzemeler karıştırılır ve yumurta sarılarına eklenerek karıştırılır.Yumurta akları parça parça eklenerek kek hamuru hazırlanır.Karıştırma sırasında yumurta aklarını söndürmemeye dikkat edilir.26 cm çapındaki kek kalıbının alt kısmına pişirme kağıda kenarları tereyağı ile yağlanır.kek karışımı kalıba konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır.Kahveli krema için kremalar çırpılır teke teker krem şanti ilave edilir.Katılaşınca soğuk kahve tozları eklenir.(ben caffex marka kullandım)Kekin  üst kısmında yaklaşık bir santim kalınlığında kesilir ve bir kaba konulur.Kestiğimiz parçalar kırıntı şeklinde ufalanır ve içine kakao,damla çikolata eklenerek karıştırılır.Kek servis tabağına konulur kenarlarına pasta kelepçesi geçirilir.Kekin üstüne krema konulur üstü düzleştirilir.Ufalayarak hazırladığımız kek parçaları kremanın üstüne yayılır hafif bastırılır.Buz dolabında bir gece beklettiğimiz pastamızı servise hazırdır.Afiyet olsun:)