30 Ağustos 2019 Cuma

ACI BİBER REÇELİ



ACI BİBER REÇELİ

Malzemeler:

10 adet papya biberi
10 adet şili biberi
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 limonun suyu
Su bardağı ölçüsü 200 ml

Yapılışı:

Kapya biberleri ve şili biberleri çekirdeklerinden arındırılır irice doğranır.Bu aşamada eldiven kullanmanızı tavsiye ederim.Doğranmış biberler rondodan geçirilir yemeklik doğranan kuru soğan büyüklüğünde olmalıdır.Biberlerin üstüne toz şeker konularak 2 saat bekletilir.Bekletilen biberlerin üstüne su konularak 25 dakika kaynatılır.Bir limonun suyu reçele eklenerek beş dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.Kavanozlara sıcakken konulan biber reçeli kavanoz kapakları sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir soğuyana kadar bekletilir.Tereyağlı veya labne sürülmüş ekmek üzerinde nefis bir reçel servise hazırdır.Afiyet olsun:)