15 Ağustos 2019 Perşembe

İSTİRİDYE TATLISI



İSTİRİDYE TATLISI

Malzemeler:

125 gr margarin oda ısında bekletilmiş
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya

Şerbet için gerekli malzemeler:

2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yeme kaşığı limon suyu
Su bardağı ölçüsü 200 ml

Yapılışı:

Öncelikle şerbet hazırlanır.Su,toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak 15 dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Margarin içine yumurta ve sıvı yağ konularak karıştırılır.Un,irmik,vanilya,karbonat eklenerek hamur oluşturulur.Hamur içine ceviz içi konulur tekrar yoğurulur.Küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır hafif yassıltılır.Bir uç kısmi biraz sivriltilir ve bir bıçak yardımı ile hamurun üst kısmına kesikler yapılır istiridye formu verilir.180  derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.Tatlıların ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet konulur.Arzuya göre süslenir ve servis edilir.Afiyet olsun:)