15 Ağustos 2019 Perşembe

PUF PUF PİŞİ






PUF PUF PİŞİ

Malzemeler:

300 gr un
200 ml süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Unun içine tuz,kabartma tozu ve toz şeker konulur karıştırılır.Süt azar azar eklenerek hamur oluşturulur.Hamurun üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur 6-7 parçaya bölünür ve iki milim kalınlığında açılır.Bütün hamurlar açıldığında tavada sıvıyağ kızdırılır ve kızgın yağda devamlı kendi etrafında çevire çevire hamurlar kızartılır.Sabah kahvaltısı için kolayca hazırlana bilecek bir mayasız pişi tarifi.Afiyet olsun:)