19 Şubat 2020 Çarşamba

ELMALI BERLİNER








ELMALI BERLİNER

Malzemeler:

500 gr un
1 poşet kuru maya
1 poşet vanilya
60 gr tereyağı (oda ısında bekletilmiş)
250 ml ılık süt
60 gr toz şeker
1 adet yumurta
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet vanilya
Kızartmak için ayçiçek yağı
Berlinerleri bulamak için toz şeker

Yapılışı:

Unun ortası açılır kuru maya biraz toz şekerden ve bir miktar sütten konularak karıştırılır.Mayanın aktif olması için on dakika beklenir.Yumurta,kalan toz şeker,tereyağı,vanilya ve süt eklenerek hamur oluşturulur.Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletilir.Elmalar soyulur ikiye kesilir ortadaki çekirdekleri alınır.Yarım ay şeklinde doğranır.Tarçın,toz şeker ve vanilya karıştırılır.Hamur tezgah üstünde 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.Uzun kenarına elmalar dizilir hamurun uç kısmına elma konulmaz.Sıkıca rulo yapılır ve boş bırakılan üç kısmı su ile ıslatılır ki rulonun yapışması sağlanır.Hamur üç santim kalınlığında dilimler halinde kesilir.Teflon tavaya sıvıyağ konulur ısıtılır.Hamurlar tavaya konulur bir kapak kapatılır.Ocak orta ısıda olmalıdır.Hamur çevrilir kapak kapatılmadan diğer tarafıda kızartılır.Elmalı berlinerler ılınınca toz şekere bulanarak servise hazırdır.Afiyet olsun:)