15 Şubat 2020 Cumartesi

YER FISTIKLI KARAMELLİ BİSKÜVİ



YER FISTIKLI KARAMELLİ BİSKÜVİ

100 gr tereyağı oda ısısında beklemiş
100 gr margarin oda ısısında bekletilmiş
1 adet yumurta
400 gr un
2 yemek kaşığı kakao
75 gr toz şeker
60 ml sıvı yağ
150 gr yer fıstığı (tuzsuz)
150 gr toz şeker
50 ml su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tereyağı,margarin ve yumurta karıştırılır.Toz şeker ve kakao eklenerek karıştırılmaya devam edilir.Son olarak un eklenerek hamur yoğurulur.Hamur hafif unlanarak merdane ile açılır.Bisküvi kalıbı ile kesilerek tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Toz şeker bir tavaya konularak eritilir arada karıştırılarak karamel rengini alınca tereyağı eklenir.Tereyağı tamamen karamele karışınca su konulur devamlı karıştırılarak yaklaşık iki dakika ocakta tutulur ve yer fıstıkları eklenir.Ocaktan alınan karışım bisküvilerin üstlerine paylaştırılır.Afiyet olsun:)