19 Şubat 2020 Çarşamba

FRAMBUAZLI PANNA COTTA




FRAMBUAZLI PANNA COTTA

Malzemeler:

4 servis için

200 ml krema
200 ml süt
50 gr toz şeker
1 poşet vanilya
1 tepeleme yemek kaşığı toz jelatin
450 ge frambuaz (ben donmuş kullandım)
100 gr toz şeker
200 ml su

Yapılışı:

Jelatin üç yemek kaşığı soğuk su ile ıslatılır karıştırılır.Krema.süt ve toz şeker bir kaba konularak ocağa alınır.Kaynama noktasına gelinceocaktan alınır jelatin ve vanilya konularak karıştırılır.Sunum kupları yatay olarak bir tepsiye konulur ve karışım paylaştırılır.Sıcaklığı gidince buz dolabında dört saat soğutulur.Bir tencereye frambuazlar,toz şeker ve su konularak kaynatılır.Bir süzgeçten geçirilir meyvenin çekirdekleri süzgeçte kalması sağlanır.(bu aşama en zor süreç bence)Sos soğutulur hafif koyu bir kıvam olmalıdır.Kuplar buz dolabında çıkartılır boş kısımlara sos konularak servis edilir.Arzuya göre çilek kullanılarak sos hazırlanabilir.Afiyet olsun:)