19 Şubat 2020 Çarşamba

GALETA UNLU SOMON BALIĞI



GALETA UNLU SOMON BALIĞI

Malzemeler:(Bir servis için)

1 dilim somon balığı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı kapari

Yapılışı:

Rondoya irice doğranmış taze soğan,maydanoz,galeta unu,eritilmiş tereyağı,biraz limon suyu,tuz ve karabiber konularak püre olana kadar çekilir.Somon balığına tuz ve karabiber serpilir.Fırına dayanıklı tava veya küçük boy bir kaba zeytinyağı konulur,balıklar nar gibi kızartılır.Balıklar tavadan çıkarılmadan derisi olan kısıma kaşıkla püre yapılan galeta unundan konulur.Fırın 200 derecede ısıtılır ve somon balığı fırına konulur.Yaklaşık 15 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.Servis tabağına balıklar konulur tava tekrar ocağa alınır.Bir küçük parça tereyağı ve kapariler eklenir kısa süre pişirilir ve servis tabağına eklenir.Afiyet olsun:)