27 Ekim 2021 Çarşamba

HAMSİ KUŞU

  



HAMSİ KUŞU


Malzemeler:


1 kilo iri boy hamsi

Maydanoz

Dereotu

İnce boy taze soğan

Mısır unu

Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:

Hamsiler ayıklanır yıkanır.Ortasındaki kemiği çıkartılır,tuzlanır.Hamsi tuzunu çekerken yeşillikler çok ince kıyılır.Servis tabağına mısır unu yayılır ve iki tane hamsi derileri mısır ununa gelecek şekilde konulur.Orta kısımlarına kıyılmış yeşillik doldurulur ve diğer hamsi üstüne kapatılarak sıkıca yapıştırılır.Bütün hamsiler hazırlanınca ayçiçek yağına nar gibi kızartılır.Limon suyuna balzamik sirke ve sarımsak rendesi konularak bir sos hazırlanır,servis edilir.Afiyet olsun:)