26 Aralık 2014 Cuma

MAKYAJ MALZEMELİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI





MAKYAJ MALZEMELİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri:

7 adet yumurta M boy 60 gr lık
210 gr un
210 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

Tereyağlı kremanın malzemeleri:

500 gr süt
120 gr toz şeker
3 yumurta sarısı
40 gr buğday nişastası
250 gr tereyağı oda sıcaklığında beklemiş
1 paket vanilya

Ara katlar için:

120 gr fındık drajesi

Üstünü kaplamak için:

500 gr pembe şeker hamuru,
Siyah, beyaz, koyu pembe şeker hamuru ve gıda boyaları

Yapılışı:

  Pandispanya yapımı:Yumurtalar çırpma kabına konulur bir fiske tuz eklenerek 3-4 dakika çırpılır.Toz şeker ilavesi ile 8-9 dakika daha çırpılır.Un ve kabartma tozu elenir çırpılmış yumurtaya  azar azar ilave edilir.Yumurtayı söndürmeden karıştırılır pişirme kağıdı serili 26 cm lik kelepçeli kek karışımı kalıba konulur 175 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirilir.Fırından çıkarmadan kürdan ile kekin piştiği kontrol edilir.Fırından çıkan pandispanya soğumaya bırakılır.
  Kremanın yapılışı:Sütten yarım su bardağı ayrılır ve kalan süt bir tencereye konulur şeker ilave edilir hafif ateşte ısıtılır.Yumurta sarıları çırpılır nişasta eklenir ayırdığımız süt ile kıvamı inceltilir ve tenceredeki ılık süte eklenir.Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırılır kaynayınca ateşten alınır.Kremanın soğuması için ayrı bir kaba alınır üstü streç folyo ile sıkıca örtülür soğumaya bırakılır.Krema tamamen soğuyunca yumuşak tereyağı küçük parçalar halinde eklenerek mikser ile çırpılır.Beyaz bir renk alan krema kullanıma hazırdır.
  Pandispanya 3 kat kesilir.Draje fındıklar rondoda biraz ufalanır farklı çeşit draje de kullanılabilir. Pandispanyanın en alt kesilen  kısmı en üste gelecek şekilde ayrılır. Pasta tabağına yerleştirilen pandispanyanın en üst katına kremadan konulur yayılır.Arasına draje serpilir orta kat yerleştirilir.Aynı şekilde krema sürülür ve draje serpilir son kat pandispanya eklenir.Kalan krema ile pasta tamamen kaplanır düzeltilir.Buz dolabında 20 dakika kadar soğutulur.Bu sırada şeker hamuru merdane ve nişasta ile açılır inceltilir.Pastayı kaplayacak kadar büyüklükte açılır ve soğumuş olan pastanın üstü kaplanır.Alt kısımlardaki fazlalıklar kesilir koyu pembe şeker hamurundan şerit açılarak kurdele ve fiyonk yapılır.
   Üstündeki makyaj malzemelerini bir gün önceden hazırlanır.Beyaz şeker hamuru ve gıda boyası ile farklı renkler elde edilebilir ruj,oje gibi makyajda kullanılan objeler yapılır.Kurumuş makyaj malzemeleri bir miktar su ile ıslatılıp pastanın üstüne yapıştırılır.Makyaj malzemeli doğum günü  pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun:)