23 Haziran 2020 Salı

ÇİLEKLİ CHEESECAKE





ÇİLEKLİ CHEESECAKE


Malzemeler:

Bisküvi hamuru için gerekli malzemeler:

125 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş
1 adet yumurta
250 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
80 gr toz şeker

Dolgu maddesi için gerekli malzemeler:

500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
100 gr toz şeker
49 gr nişasta
1 poşet vanilyalı puding tozu
50 ml ay çiçek yağı
250 ml süt
1 poşet vanilya
500 600 gr çilek
1 poşet dr. oetker kırmızı pasta jölesi

Yapılışı:

Tereyağı,toz şeker,yumurta,un,kabartma tozu karıştırılır yoğurulur ve 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yerleştirilir.Kenar kısımlarının 2/3 kadar yükseklikte oranlı bir şekilde kalıba kaplanır.Kalıp buz dolabına konulur.Dolgu maddesi için süzme yoğurdun içine süt hariç bütün malzemeler  konulur ve mikserle çırpılır.Son olarak süt eklenir Bisküvi hamurunun içine dökülür.160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 10-15 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan cheesecake en az altı saat soğumaya bırakılır.Çilekler ortadan ikiye kesilir ve pastanın üstüne dizilir.Pasta jolesi 500 ml su,4 yemek kaşığı şeker ilavesinde pişirilir.20 dakika soğumaya bırakılır ve kaşık ile çileklerin üstüne dökülür.Bir kaç saat daha buz dolabında soğutulur servis edilir.Afiyet olsun:)