13 Haziran 2020 Cumartesi

ET DÖNER TARİFİ





ET DÖNER TARİFİ


Malzemeler:

500-600 gr dana antrikot
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatl kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 orta boy kuru soğan
Tuz

Yapılışı:

Dana eti düz biçimde yani katlamadan,kıvırmadan dondurulur.Buzluktan çıkartılır hafif erimeye bırakılır.Et tam erimeden 0,5 milim kalınlığında enine doğru dilimlenir.Soğan rendesi,toz kırmızı biber,karabiber,kekik ve tuz karışımı dilimlere sürülür.Etler yan yana ilk kesildiği gibi dizilir ve sıkıca streçe sarılarak tekrar dondurulur.Tekrar buzluktan çıkartılarak çok ince bir şekilde dilimlere kesilir.Az miktarda sıvı yağ konulmuş teflon tavada kızartılır.kesilmiş tırnak pide,servis tabağına konulur.Tereyağında kızarmış hafif sulandırılmış domates sos pidelerin üstüne dökülür..Et dilimleri dizilir ve kızarmış köpürtülmüş bol tereyağı eklenerek servis yapılır.Afiyet olsun:)