23 Haziran 2020 Salı

ÇITIR HİNDİ ETİ VE PATATES KÜPLERİ




ÇITIR HİNDİ ETİ VE PATATES KÜPLERİ


Malzemeler:

500-550 gr hindi göğsü
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Hindi göğüs eti kuşbaşı doğranır.Limon suyu,karabiber,toz kırmızı biber,un ve çırpılmış bir yumurta eklenerek karıştırılır.Üstü kapalı olarak buz dolabında bekletilir.

Çıtır patates için gerekli malzemeler:

500-600 gr patates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Çay kaşığı ucu ile sarımsak tozu
Pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

Patatesler küp şeklinde doğranır.Toz kırmızı ve pul biber,sarımsak tozu,sıvı yağ,tuz konularak karıştırılır.Buz dolabında bir saat bekletilir.Hindi eti küpleri galeta ununa bulunarak kızgın yağda nar gibi kızartılır.Patateslerin suyu süzülür iki yemek kaşığı un  konularak karıştırılır ve 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Servis edilirken dört yemek kaşığı yoğurdun içine bir yemek kaşığı mayonez,bir diş rende sarımsak,kıyılmış dereotu ve tuz karışımından yapılmış sos ile servis edilir.Afiyet olsun:)