29 Haziran 2020 Pazartesi

GELELİ KEBABI MALATYA YÖRESİNE AİT





GELELİ KEBABI MALATYA YÖRESİNE AİT


Malzemeler:

500 gr dana kuş başı
7 adet patlıcan
6-7 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
5-6 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Yapışı:

Etler çok az su ile düdüklü tencerede pişirilir.Kuzu yada dana bonfile eti kullanılırsa düdüklü tencerede pişirmeye gerek yok.Benim kuşbaşı etim vardı düdüklüde kısa süre az su ile pişirdim.Patlıcanlar bir kaç yerinden delinerek közlenir.Terleme işlemi uygulanır yani kabuklarının kolay soyulması için poşet veya bir kaba konularak streçe sarılır.Etler suyunu çekene kadar pişirilir ve iki yemek kaşığı tereyağı eklenir.Küp şeklinde doğranmış kuru soğan konularak kavrulma işlemine başlanır.Küçük doğranmış sivri biberler konulur ve son olarak baharatlar,küp doğranmış kabuğu soyulmuş domatesler eklenir.Kebap fazla suyunu çektirmeden ocağın altı kapatılır.Köz patlıcanlar kıyılır ve iki yemek kaşığı erimiş tereyağının içinde hafif sotelenir tuzu eklenir.Fırın kabının içine köz patlıcanlar yayılır,üstüne kebap konularak 200 derecede ısıtılmış fırında on beş dakika pişirilir.Arzuya göre tek kişilik fırın kaplarında da pişirilirFırından çıkartılan kebabın üstüne kızartılmış tereyağı konularak servis edilir.Afiyet olsun:)