8 Haziran 2020 Pazartesi

NAPOLYON PASTA


  




NAPOLYON PASTA


Malzemeler:

450 gr un
250 gr tereyağı (soğuk olmalı)
1 adet yumurta
150 gr soğuk su
1 yemek kaşığı sirke
Bir fiske tuz

Kreması için gerekli malzemeler:

750 ml süt
150-200 gr toz şeker
2 adet yumurta
50 gr nişasta
100 gr tereyağı (oda ısısında olmalı)
1 poşet vanilya
Bir miktar ceviz

Yapılışı:

Öncelikle hamuru hazırlıyoruz.Un yoğurma kabına konulur tereyağı una bulanıp rende ile rendelenir.Bir kap içinde diğer malzemeler karıştırılarak una eklenir.Hamuru çok fazla yoğurmadan dokuz eşit bezeye bölünür ve üstü kapalı olarak buz dolabında bekletilir.Bu arada krema hazırlanır.Yumurtalar,nişasta ve sütün bir miktarı bir kapta çırpılır.Kalan süt ve toz şeker ocağa konulur.Nişastalı karışım eklenerek krema pişirilir.Krema yayvan bir kaba konulur ve kabuk tutmaması için üstü streçle sıkıca kapatılır.İlk hamur pişirme kağıdı üzerinde açılır 18 cm çapındaki bir tencere kapağı ile kesilir kenar parçaları alınmaz yani birlikte pişer.Yufkaya çatal ile birçok delikler açılır pişerken kabarmaması sağlanır. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Bütün bezeler aynı şekilde pişirilir.Yufkanın pişen kenar parçalar bir poşette küçük parçalara ufalanır.Tereyağı mikser ile beş dakika çırpılır.soğumuş krema kaşık kaşık tereyağına eklenerek devamlı çırpılır.Krema ile tereyağının ısısı aynı olmalı yoksa krema kesilir.Servis tabağına iki yemek kaşığı krema konularak yayılır ilk yufka kremanın üstüne oturtulur.Krema yufkanın üstüne yayılır ve bütün yufkalara aynı işlem yapılır.Kalan krema pastanın kenarlarına sürülür ve kenar parçalardan hazırlanan kırıntılar yapıştırılır.Üst kısmına irice kıyılmış cevizler konularak en az altı saat buz dolabında soğutulur.Nefis NAPOLYON PASTA servise hazırdır.Afiyet olsun:)